2009/07/22

100 DOLÇAINERS I TABALETERS A BENAGUASIL



LA NIT DEL 4 DE JULIOL FOU UNA GRAN FESTA DE LA DOLÇAINA I EL TABAL A BENAGUASIL. TOCANT LES 9 DE LA NIT UN MUNT DE COLLES VAN APLEGAR-SE A L'ATENEU PER TOCAR EN CONJUNT I PASSAR-S'HO BÉ.

L'organització va repartir els i les participants en dues enormes colles que van recórrer Benaguasil amb dos itineraris diferents per acabar reunint-se en l'Avinguda cap a les 22h. Una vegada a l'Avinguda es féu un gran cercle i es interpretaren unes quantes peces tots plegats. Fou un enorme espectacle veure tanta dolçaina i tant de tabal junt tocant ben acompassats un ampli repertori de cercaviles.
Van venir colles d'Almenara, de Puçol, de Rafelbunyol, de Manisses, de Xiva, de Serra... i alumnat de les escoles de Massamagrell, Meliana, Horta Nord...i, també, el grup de Dances de Puçol. Tots van ser acollits per l'Ateneu, tots van tenir el mateix tracte, tots van sopar el mateix, tots vam gaudir de la pel·lícula de la festa de la dolçaina de Serra que havia preparat Héctor i tots van meravellar-se del trio Escandall. Fins la una de la matinada l'Esplanada de l'Ateneu fou una gran dolçaina i un gran tabal.
Des de l'Ateneu volem donar les gràcies per la col·laboració impagable de la colla de cuineres i ajudants que van fer que la nit rutllara sense cap problema; la logística funcionà com una màquina ben greixada: les taules, els entrepans, la beguda, els condiments... tot estigué a l'altura del repte. Gràcies, sense vosaltres no hagués estat possible.
Amb aquest acte tanquem la temporada fins setembre. Ara cal descansar que per al nou curs hem de posar en marxa un grapat de noves iniciatives. Ja veureu.
Fins setembre.