2010/03/11

LES SOCIETATS MUSICALS SÓN +QUE MÚSICA



LA FEDERACIÓ DE SOCIETATS MUSICALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA HA PRESENTAT EN PÚBLIC UN MANIFEST QUE HA DENOMINAT "MÉS QUE MÚSICA" I IMPULSA UNA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES DE RECOLZAMENT PER FER FORÇA DAVANT LA GENERALITAT I EVITAR QUE AMB EL RETALL PRESSUPOSTARI EN LES AJUDES AL MÓN DE LES BANDES S'ACABE AMB AQUEST MOVIMENT CÍVIC ÚNIC EN EL MÓN.

La Generalitat Valenciana no ha sabut donar resposta a les necessitats manifestades de la FSMCV i ha incomplit els acords econòmics amb aquesta. Amb aquesta dinàmica de retalls que ve produint-se els darrers anys i la plantejada enguany del 35% es corre el greu perill que vagen desapareixent les societats musicals, un moviment associatiu que manté en funcionament escoles i conservatoris de música, que és punt de trobada i referent social, que per les seues qualitats es reclama que siga declarat Bé d'Interés Cultural.

Cliqueu ací Si voleu escoltar el video de la presentació de la campanya; cliqueu ací si voleu llegir el manifest i cliqueu ací si el voleu signar electrònicament.

L'Ateneu, com a societat federada i compromesa amb els objectius de la FSMCV, penjarà el manifest en el tauler d'anuncis de la societat; el llegirà públicament en el primer assaig; repartirà fulls als músics i socis que ho desitgen perquè recullen signatures; invitarà a les falles on anem a tocar aquests pròxims dies a què els signen i recollirà signatures, tant individuals com d'associacions del poble i de la comarca. Total, que tenim feina per davant.

2010/03/08

LA I NIT DE LA DOLÇAINA A YOUTUBE


Com bé sabeu els que seguiu les iniciatives que portem endavant a l'Ateneu, el 4 de juliol de 2009 vam realitzar la I Nit de la Dolçaina. Un projecte que pretenem que tinga continuïtat enguany.

Doncs bé, els nostres amics sempre ens tiren una mà amb allò de captar amb imatges les coses que van passant. Perquè tingueu ocasió de gaudir d'alguns dels sons d'aquella nit, hem recopilat algunes gravacions i us oferim els enllaços perquè es puguen seguir i visionar-les.

La primera gravació correspon a Ball de Pals o Dansa de les Bruixes de Xampo, interpretada per Escandall amb una col·laboradora excepcional. La segona correspon a un altre moment de la nit, també amb Escandall de protagonista.
Que les gaudiu.

2010/03/06

LITERATURA, ERÒTICA I MÚSICA



Dissabte 27 fou una nit de sorpreses a la seu de l'Ateneu. Joan Olivares havia de presentar els seus llibres premiats als Premis de Literatura Eròtica de la Vall d'Albaida: Pell de Pruna i Dies de Verema. Així havia de ser.

Beatriu Palomares, presentà els protagonistes de l'acte i començà disculpant la no assistència de Jordi Albinyana, l'il·lustrador del llibre, els quadres del qual estaven penjats de les partes del saló d'actes; tot sense deixar de donar unes quantes impressions personals i una valoració sobre l'obra pictòrica d'en Jordi. Després s'endinsà en la figura de l'autor que ens acompanyava, Joan Olivares, per destacar la seua bonhomia i la seua qualitat de literat integral, un literat que fa literatura quan escriu amb intenció de fer-ne i, fins i tot, quan redacta els menús de Ca les Senyoretes.

Joan Olivares tractà d'explicar-nos d'on li ve allò de les ganes d'escriure i, sobretot, en quin estat d'ànim va concebre i redactar Pell de Pruna. Més tard, durant el col·loqui es permeté de llegir un fragment de pell de Pruna que el nostre bon amic Vicent Galduf va captar amb la seua màquina de video i ha penjat al seu bloc "Des de Llíria cap a Itaca". Si seguiu aquest enllaç podreu escoltar-lo: Joan Olivares - lectura.

Acabada la presentació, ens disposàrem a sopar, pensant que ací acabava tot. Així semblava ser.

Però veges per on, sense avisos previs, aparéixen per allí, Jordi Albinyana -l'il·lustrador desaparegut, que no podia vindre perquè tenia "bolo" en un altre lloc- i un acompanyant més que interessant: Toni de l'Hostal.

A partir d'ací, la festa no acabà fins ben entrada la nit. Toni de l'Hostal s'arrancà amb algunes cançons seues, el públic es llançà a intervindre, la festa estava servida.