"ÚSOS DISCRIMINATORIS EN L'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA:
EL LLENGUATGE SEXISTA".
Immaculada Navarro és tècnic lingüístic i s'ha preocupat d'investigar els úsos que es fa del lleguatge en l'administració. El fruit d'aquest treball vol presentar-nos-el a l'Ateneu i convidar-nos a reflexionar, junts, per millorar l'ús que fem de la llengua en els diferents àmbits d'ús.
Si voleu seguir algunes de les seues reflexions i iniciatives podeu llegir els seus articles d'opinió al Levante:
EL FEMENÍ GENÈRIC
(..)
fer un discurs no sexista no és sinònim de fer un ús i abús del masculí genèric. La solució no passa per escriure-ho tot en masculí genèric sota el pretext de l´economia lingüística i del caràcter universalitzador del masculí. Masculí genèric és quan dic: els homes són éssers sexuats, i en realitat vull dir que: els homes i les dones són éssers sexuats. El caràcter inclusiu del primer exemple queda clar? El masculí genèric com a element universal va a la baixa i les excuses sobre l´economia i l´agramaticalitat dels textos resulten ridícules quan sabem que les dones som el 60% de la població universitària i estem sobretitulades respecte als homes, (Amelia Valcárcel, catedràtica de Filosofia Moral i Política a la UNED ) i en l´administració pública de la Generalitat treballem més dones que homes
(..)
Immaculada Navarro Tomàs
Resta de l’article a:
Vull formalitzar per escrit una Queixa sobre l'us i abús del llenguatge sexista i discriminatòria en textos de l'administració pública valenciana.
(..)
Resta de l’article a:
http://www.levante-emv.com/opinion/2010/03/31/opinion-abus-llenguatge-sexista/692341.html En acabar la conferència i el col·loqui hi haurà sopar enfaixat (cadascú/una es porta l'entrepà de casa), l'Ateneu prepararà la picadeta.
Us esperem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada