2010/12/03

EL LLENGUATGE SEXISTA EN L'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA

DIVENDRES, 10 DE DESEMBRE A LES 20H, CONFERÈNCIA-COL·LOQUI  D'IMMACULADA NAVARRO TOMÀS AL SALÓ D'ACTES DE L'ATENEU TITULADA:
"ÚSOS DISCRIMINATORIS EN L'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA: 
EL LLENGUATGE SEXISTA".


Immaculada Navarro és tècnic lingüístic i s'ha preocupat d'investigar els úsos que es fa del lleguatge en l'administració. El fruit d'aquest treball vol presentar-nos-el a l'Ateneu i convidar-nos a reflexionar, junts, per millorar l'ús que fem de la llengua en els diferents àmbits d'ús. 


Si voleu seguir algunes de les seues reflexions i iniciatives podeu llegir els seus articles d'opinió al Levante:


EL FEMENÍ GENÈRIC

(..)
fer un discurs no sexista no és sinònim de fer un ús i abús del masculí genèric. La solució no passa per escriure-ho tot en masculí genèric sota el pretext de l´economia lingüística i del caràcter universalitzador del masculí. Masculí genèric és quan dic: els homes són éssers sexuats, i en realitat vull dir que: els homes i les dones són éssers sexuats. El caràcter inclusiu del primer exemple queda clar? El masculí genèric com a element universal va a la baixa i les excuses sobre l´economia i l´agramaticalitat dels textos resulten ridícules quan sabem que les dones som el 60% de la població universitària i estem sobretitulades respecte als homes, (Amelia Valcárcel, catedràtica de Filosofia Moral i Política a la UNED) i en l´administració pública de la Generalitat treballem més dones que homes
(..)

Immaculada Navarro Tomàs

Resta de l’article a:

 L’ÚS I ABÚS DEL LLENGUATGE SEXISTA

Vull formalitzar per escrit una Queixa sobre l'us i abús del llenguatge sexista i discriminatòria en textos de l'administració pública valenciana.
(..)

Resta de l’article a:
http://www.levante-emv.com/opinion/2010/03/31/opinion-abus-llenguatge-sexista/692341.html  


En acabar la conferència i el col·loqui hi haurà sopar enfaixat (cadascú/una es porta l'entrepà de casa), l'Ateneu prepararà la picadeta.


Us esperem.