2008/05/11

EDUARDO SEGARRA PRESENTÀ EL SEU LLIBRE

Dissabte, 10 de maig, el saló d'actes de l'Ateneu es quedà menut per a la presentació del llibre "Etnobotànica Farmacèutica de Gàtova "Serra Calderona", l'autor del qual és Eduardo Segarra i Durà i l'edició a estat a càrrec de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Benaguasil, de la Fundació Ruralcaixa, de l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria i l'Institut d'Estudis Ramon Muntaner de la Generalitat de Catalunya.

Carles Subiela, president de l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria que també ha prologat el llibre, presentà l'autor, fill de Benaguasil, i tractà de respondre a la pregunta : on és la saviesa? Per concloure que Eduard és l'apotecari que posa damunt el taulell el tresor recuperat per ell durant vint anys de farmacèutic a Gàtova, amb contacte amb la gent, amb allò que li conta aqueixa gent, i el posa amb la il·lusió que tothom puga gaudir-lo.
A continuació, Eduard explicà amb tot luxe detalls i amb l'ajuda de diapositives el contingut del treball reflexat al llibre. Ens féu veure que aquell no era un simple catàleg de plantes de la Calderona, sinò que en cada fitxa hi era recollida la sabiduria popular al voltant dels seus usos medicinals o culinaris a més dels que li reconeix la farmàcia. Ens féu veure com era de rica la nostra serra i com estem deixant perdre -inconscientment- alguns sabers.
Joaquin Segarra, Alcalde de Benaguasil, tancà l'acte amb una intervenció molt emotiva cap a Eduard i la seua tasca i expressà en veu seua i en representació de tots i totes l'orgull que sentia perquè Eduard fóra un fill de Benaguasil.
En lloc destacat entre el nombrós públic que va acudir a la cita, es trobaven: José Garrido (president Fundació Ruralcaixa) i José Navarro (president de la Cooperativa Agrícola). En acabar l'acte hi hagué un sopar de germanor amb la participació de l'autor i, a continuació, una mica de festa improvisada. Com ha de ser i està bé que siga perquè la cultura i la festa no han d'estar a bufetades.