2009/03/19

UNA EXPERIÈNCIA FALLERA


DES DEL DILLUNS 16, LA NOSTRA BANDETA HA ESTAT A VALÈNCIA. HAN ESTAT QUATRE DIES INTENSOS DE PASSACARRERS, RECOLLIDA DE PREMIS I OFRENA; MATÍ, VESPRADA, NIT. QUATRE DIES EN ELS QUALS LA NOSTRA JOVE BANDA HA DEIXAR BEN CLAR DE QUÈ ÉS CAPAÇ.
UN VISCA PER LA NOSTRA JOVE BANDA EN LA SEUA AVENTURA A VALÈNCIA.

Dilluns a les 11h començava l'aventura. La Comisió dubtava:
- Són molt joves, no aguantaran!
Però ells i elles, com si no anara amb ells, prepararen els seus instruments per iniciar el seu treball, s'ajustaren els tratges i...
-Jove Banda en formació que cal eixir a recollir a les Falleres Majors.
Sonà València per primera vegada. Primera desfilada, curteta. Després a casa de la Fallera Major. A partir d'ací Xàbia, El Fallero...
Els dubtes expressats pels fallers el primer dia, el segon quedaren superats. la cosa va anar a més, millorant cada dia, a cada nova cercavila.
El tercer dia, el president va felicitar els músics pel seu treball i la seua resistència en aquella ofrena infinita. L'últim dia, ahir, l'apoteosi de festa i diversió, per a la Jove Banda que acabà dalt l'escenari amb un poupurri patxanguer, i per als fallers, que ho van gaudir força.
El dia de Sant Josep, a dinar a casa. Amb totes les històries, les anècdotes i les experiències d'aquests quatre dies a la motxilla.
Ara ja sabem què és tocar en una falla de València que, a més a més, té premis per a la Falla Infantil i per a la Gran. Ara ja sabem, també, que els nostres músics es creixen davant els reptes i donen tot el que tenen dins en les seues actuacions.
Tot ha estat molt bé. L'any que ve més.