2009/10/25

ENTREGA DE PREMI JAUME I A L'ATENEU


Dissabte 24, a Consolat de Mar, es féu l'entrega dels premis Jaume I del Casal Jaume I del Camp de Túria al qual acudiren al voltant de dues centes persones. A més de l'Ateneu, que rebia el premi a la normalització lingüística i cultural, hi foren premiats, Alexandre Navarro i Tomàs per la seua trajectòria literària , Antoni Balaguer Escartí, per la seua vida de lluita i compromís i El Grup Musical Bakanal, de Benissanó, per la seua música en valencià.

Fou un sopar i una festa d'entrega entranyable on El president del Casal i, posteriorment, un video explicava les raons que havien portat a la Junta Directiva del Casal a premiar els nominats i a crear un premi nou denominat Eugeni Pertegaz a la trajectòria de tota una vida concedit en la seua primera convocatòria al que fou primer alcalde democràtic de Benaguasil.

Per part de l'Ateneu recolliren el premi Conxa Llavata, la Primera Presidenta de la societat, i Miquel Castillo, l'actual president. Carles Subiela afegí a la recollida del premi una poesia que va denominar Aténix i que va nàixer arran de les pintades i trencament de vidres de la nostra seu.