2011/02/20

ELS POBLES EDETANS FOREN PRESENTATS A L'ATENEU

Dissabte 19, com estava programat, es presentà el llibre Els Pobles Edetans parlen els uns dels altres. Un interessant estudi de Neus i Joan Domínguez amb unes molt bones il·lustracions de José D. Fornieles. Editat per l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria.
En primer lloc, José David ens convidà a recórrer una a una les il·lustracions explicant-nos com havia reconstruït uns edificis que, en molts casos, o estan enderrocats o no existeixen. Com havia estat la seua tasca d'investigació: el Llavador de Vilamarxant, la CasaBlanca de la Pobla, el Pouet del Valenciano, etc.
A continuació Claudi Benlloch, convidat a presentar els autors i  l'obra, feu una introducció al treball  d'investigació i despullà molts aspectes de l'obra. Obra que, més tard, tant Neus com Joan acabaren  d'explicar-nos. Fou un acte ben complet arrodonit amb un bon sopar col·lectiu.


Si heu adquirit el llibre, ara cal llegir-lo i reconèixer i conèixer eixes dites que uns pobles a altres ens llancem com a pedres o com a gràcies. Ben segur us passeu una bona estona i, a més, estareu preparant-vos per a ser més "edetans", si cal.