2012/06/09

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: BENAGUASIL 1931-1949 de Josep Vicent Galiana

Dissabte, 16 de juny a les 20h.
Al Saló d'Actes de l'Ateneu
Presentem el llibre: BENAGUASIL 1931-1949 Anys per conéixer, anys per a aprendre de Josep Vicent Galiana Bondia. Editat per Consolat de Mar de Benaguasil..
Carles Subiela ens diu a la presentació del llibre que l'autor, "des de la seua curiositat intel·lectual i preparació acadèmica, ha aplicat rigor investigador, honradesa personal i equanimitat analítica". Segons ell, tots ens hem de felicitar per l'esforç i pel coratge de Josep Vicent Galiana i aprendre, d'aquells anys tan durs, lliçons que ens ajuden en el present i en el futur. 
Josep Vicent Galiana diu al pròleg que "transcorreguts més de setanta anys de la Guerra Civil, els nostres avantpassats que poden aparèixer en el llibre, ara són personatges històrics de Benaguasil i com a tal hem de conèixer-los i aprendre d'ells".  Per això mateix, d'una banda, fa un recorregut pel Benaguasil de la República, centrant el seu treball en els esdeveniments més significatius d'aquell període al poble (les eleccions del 12 d'abril, el bienni centre i dreta, el Front Popular, el Període de Guerra i el Consell Municipal). D'altra banda, posa el focus en "la Torna", a partir de la victòria dels nacionals i en el període   
de repressió que esdevingué amb la derrota de la República.
Un llibre necessari.
En acabar l'acte soparem tots junts amb l'autor. Cal portar l'entrepà de casa. 
Esteu convidats i convidades.