2010/05/01

UNA INAUGURACIÓ D'EXPOSICIÓ BEN CONCURRIDA

DIVENDRES, 30 D'ABRIL, COM ESTAVA PROGRAMAT, VA INAUGURAR-SE L'EXPOSICIÓ MIGUEL HERNANDEZ: POETA DEL POBLE. EL SALÓ D'ACTES I EXPOSICIONS ESTAVA A REBENTAR AMB PÚBLIC DE BENAGUASIL I DE LA COMARCA. 

Després d'agrair a Vicent Bargues, el fet d'haver cedit el material de l'exposició i a Vicent Ramada el treball de la maquetació i muntatge, parlà Carles Subiela, en qualitat d'historiador. Encetà la presentació introduint l'assistència en el coneixement de dates i dades al voltant d'un mes tan senyalat com el d'abril. A continuació Josep Vicent Galiana, historiador del republicanisme, ens oferí una part del seu material recopilat en el qual el protagonista era  el Sergent Roca -fill de Benaguasil- que participà en l'alçament de Jaca i que va tenir un carrer amb el seu nom. Per acabar, Joan Dominguez ens il·lustrà com fou la vida del front i la presó amb un recull de cartes d'un benaguasiler a la seua núvia.
Més que parlar d'un Miguel Hernández, es féu reviure per comparació l'ambient de l'època, les profundes ganes de transformació del jovent i d'algunes forces socials i militars; com fou la possible vida d'un poeta durant la Guerra del 36 i la seua estada a la presó. La seua soledat. Finalment es llegí un poema de la seua època més intimista:
Menos tu vientre.
Menos tu vientre,
todo es confuso.
Menos tu vientre,
todo es futuro
fugaz, pasado
baldio, turbio.
Menos tu vientre,
todo es oculto.
Menos tu vientre,
todo inseguro,
todo postrero,
polvo sin mundo.
Menos tu vientre,
todo es oscuro.
Menos tu vientre
claro y profundo.

A continuació un nodrit grup d'assistents participaren en el sopar de germanor programat.
La nit acabà així, entre converses informals i una visita més lliure i relaxada al conjunt de fotografies de l'exposició.  

CALENDARI DE L'EXPOSICIÓ:
Es podrà visitar l'exposició dilluns, dimecres i divendres de 18h a 20h durant les dues pròximes setmanes.