2010/03/06

LITERATURA, ERÒTICA I MÚSICADissabte 27 fou una nit de sorpreses a la seu de l'Ateneu. Joan Olivares havia de presentar els seus llibres premiats als Premis de Literatura Eròtica de la Vall d'Albaida: Pell de Pruna i Dies de Verema. Així havia de ser.

Beatriu Palomares, presentà els protagonistes de l'acte i començà disculpant la no assistència de Jordi Albinyana, l'il·lustrador del llibre, els quadres del qual estaven penjats de les partes del saló d'actes; tot sense deixar de donar unes quantes impressions personals i una valoració sobre l'obra pictòrica d'en Jordi. Després s'endinsà en la figura de l'autor que ens acompanyava, Joan Olivares, per destacar la seua bonhomia i la seua qualitat de literat integral, un literat que fa literatura quan escriu amb intenció de fer-ne i, fins i tot, quan redacta els menús de Ca les Senyoretes.

Joan Olivares tractà d'explicar-nos d'on li ve allò de les ganes d'escriure i, sobretot, en quin estat d'ànim va concebre i redactar Pell de Pruna. Més tard, durant el col·loqui es permeté de llegir un fragment de pell de Pruna que el nostre bon amic Vicent Galduf va captar amb la seua màquina de video i ha penjat al seu bloc "Des de Llíria cap a Itaca". Si seguiu aquest enllaç podreu escoltar-lo: Joan Olivares - lectura.

Acabada la presentació, ens disposàrem a sopar, pensant que ací acabava tot. Així semblava ser.

Però veges per on, sense avisos previs, aparéixen per allí, Jordi Albinyana -l'il·lustrador desaparegut, que no podia vindre perquè tenia "bolo" en un altre lloc- i un acompanyant més que interessant: Toni de l'Hostal.

A partir d'ací, la festa no acabà fins ben entrada la nit. Toni de l'Hostal s'arrancà amb algunes cançons seues, el públic es llançà a intervindre, la festa estava servida.